Etiketter

28 november 2013

Sittpall

Nu är den sjätte klar! Jag sågade till alla bitarna först. Sen sågade jag ut tappar på ändarna och ritade av på benen som jag sedan högg ut med stämjärn. De andra två hyvlade jag en vinklad kant så att det skulle stämma med benens lutning. I sitsen borrade jag tre hål som jag sedan putsade till med stämjärn och träfil. Till sist fräste jag med handöverfräs en rundad kant runt hela pallen samt sitsen.




21 november 2013

Sittpall

Två nya pallar är klara. Den ena svarvade jag sitsen på och och sinkade ihop fyra ben som jag också vinklade utåt något. Den andra pallen använde jag bladning och plugg som montering och fasade sitsen något.

12 november 2013

Sittpall

Nu är nästa pall klar och det blev endel svarvning. Först sågade jag ut en kloss som jag borrade tre hål i en bestämd vinkel. Sedan svarvade jag den. Därefter sågade jag till tre ben och längdsvarvade dessa likadan. Upptill svarvade jag ner en tapp på 30mm som skulle passa mina borrhål. Sitsen stavlimmade jag och tvärsvarvade den för att få den konkav/konvex. Till slut limmade jag ihop allt med expoxylim


9 november 2013

Hyllpan

Nu är hyllplanen klara. Det som tog tid var målingen som Martina i butiken hemma hos oss gjorde. 45x45 cm hyllplan i 8mm mdf och höjden blev 240cm.

7 november 2013

Nya pallar

Jag har fått för mig att göra tio olika modeller på sittpallar och två till är klara. Ena pallen är längdsvarvad i björk och sitsen är tvärsvarvad. Den andra en klassisk vanlig pall med sitsen som är svarvad något på ovansidan.

4 november 2013

Sittpall

Pallen är klar och är 53cm hög och gjord i björk och ek. Sitsen går att skruva upp och ner då jag svarvade en rundstav (37mm) och gängade den.  Sitsen tvärsvarvade jag något plant konkav.


3 november 2013

Tvbänk

Nu är den på plats och om någon vecka kommer jag att gjuta en betongskiva till den. För tillfället är det en målad furuskiva som ligger där.