Etiketter

30 oktober 2013

Pall

En enkel pall i ek som jag gjort med fogteknik; tappning. Man hugger bort trä i varje ben med ett stämjärn, i sargen runt pallen sågar man till tappar som passar i hålen som är uthuggna i benen. Jag valde och och tvärsvarva sitsen, mest som ren dekoration. När jag var klar valde jag att linolja den!



25 oktober 2013

Tvbänk

Nu bygger jag en tvbänk....igen! Denna gången göra jag en lång bänk som blir 155cm lång, 56cm hög och djup 36cm. Har inte gjort någon bänk med sex ben och det var kul att testa lite nytt. Jag gjorde den i ek och valde fogteknik - tappning. Bordsbenen gjorde jag något avsmalnande nertill för att undvika det s"stolpaktiga" utseendet. En betongskiva ska ligga på och under skivan gör jag ett gömt hyllplan som sladdar ska ligga.



20 oktober 2013

Barnstol

Nyss gjorde jag en liten barnstol som blev en doppresent till goda vänner. Först tog jag en okantad björkplanka som jag hyvlade upp och sågade upp i de delar jag behövde till stolen. Jag limmade ihop två delar först och sedan satte jag ihop stolen med resterande bitar. Jag gjorde det väldigt enkelt för mig och pluggade ihop alla delar med en plugg i varje ände och trälim. Sitsen stavlimmade jag och monterade sist. Jag målade stolen i vit, matt vattenbaserad färg. Som dekoration blev det två utsågade hjärtan i björkplywood och namnet i rosa färg skrevs rätt på stolen.



12 oktober 2013

Sänggavel

Nu är sänggaveln på plats i mina mammas nya lägenhet. Den blev bra i hennes sovrum tillsammans med sängbord från bruka design.

3 oktober 2013

Sänggavel

Nybyggd sänggavel i mdf pärlspont. Ramen är byggd i furu som jag sedan klädde med 6mm pärlspont som jag limmade fast. Upptill fräste jag en list som ligger mot den överliggande brädan. Måtten blev 165x120x12cm och målades i vit matt oljefärg.

1 oktober 2013

Hylla

Jag gjorde 4 st hyllplan till butiken Hemma hos oss där jag tidigare gjort en del inredning när de öppnade. Nedanstående hyllplan är 240cm höga som jag fräste 9 spår i. I dessa lade jag 10mm mdf skivor som är 45x45cm. Allting ska målas svart och på alla hyllplan ska det ligga kuddar.