Etiketter

20 maj 2013

Blomsterlådor

I helgen byggde jag några enkla blomsterlådor i ek till vår balkong. Måtten är 70x18x15cm och är monterade med skruv och epoxylim för att klara alla väder. Alla bitar är enbart sågade i bandsåg och inte hyvlade eller slipade. De ska också bli gråa med tiden och är därför inte oljade.


10 maj 2013

Sälgpipa

Idag täljde jag några sälgpipor av rönn. Det blev fem stycken i olika modeller och längder. Det är en kul grej att tälja och vid denna årstiden är fungerar det bra med sälg, vide, rönn, hassel mm.



Klicka här för att ladda hem en beskrivning av hur du täljer en sälgpipa!

3 maj 2013

Slöjdkniv

Nu är kniven klar och den är gjord i all enkelhet. Först limmade jag ihop, horn, läder, vulkanfiber och valnöt. Därefter formade jag knivhandtaget men såg, fil och kirjes sliprulle. När formen var klar lät jag den stå i olja och därefter slipade jag skaftet igen med 400 och 800 sandpapper. Nästa steg blir att göra en knivslida till den. 



2 maj 2013

Knivskaft

Planerar att tälja under de sista veckorna på jobbet och passade på att göra en liten slöjdkniv. Idag har jag limmat en byffelhornsbit, läderbit, vulkanfiber i rött och svart och till sist en bit valnöt. Jag limmade ihop allt med epoxylim och nu få det stå ett dygn.