Etiketter

24 februari 2013

Fler lådor klara!

Två lådor till som är helt klara. Den ena lådan är målad med egen blandad äggoljetempera och pigmentet jag hällde i var bränd terra. Tre strykningar och det var klart! Som handtag klippte jag till en läderbit och färgade med brun narvsvärta och dekokorationen är från början två metallkrokar som jag sågade bort krokarna på och limmade på. Den andra lådan är tapetserad och en tunn svart ram som jag fräst och spraylackat med blank svart färg.

21 februari 2013

Lådor

Resultatet av listen jag fräste tidigare ser du nedan. Jag betsade listen och slipade sedan på den för att matta ner färgen något. Därefter limmade jag på den på en tapetserad låda och skruvade på ett handtag. Den andra lådan grundade jag först och sedan sprayade jag med matt vit färg. På lådan ska det sedan målas något motiv...


20 februari 2013

Trälist

Idag gjorde jag klart ramen som ska sitta runt en tapetserad låda. Listen är gjord i björk och med hjälp av en handöverfräs blev resultatet helt ok. Tanken är att jag ska betsa lister med en grön nyans för att matcha tapeten.

15 februari 2013

Tvbänk

Tvbänken börjar bli klar... Alla lådorna är långt ifrån klara men själva tvbänken är så gott som klar. En bild visar baksidan. Jag har fällt i den vita baksidan 8cm så jag kan lägga upp sladdar mm på bänken. Ett hål har jag gjort för att sladdarna från dvdspelaren ska gå ut. Den andra bilden visar alla fack/lådor som kommer att bli. Några få lådor är klara men mycket återstår...

Lådor

Några lådor är klara...Den ena lådan har jag tvärsvarvat för att få den konkava formen och målat med äggoljetemepera. När det har torkat ska jag sätta fast en målad knopp i mitten. De andra lådorna ska sitta på översta raden och är gjorda i furu och målade vita invändigt och olika kulörer på utsidan. Framsidan på lådorna gör jag separat och monterar på efterhand när de blir klara. På den lilla svarta sitter en polerad 1mm mässing som ska vara en framsida.