Etiketter

20 oktober 2012

Färdigt sideboard

Här nedan är resultatet av vårt sidobord som vi behövde i vårt kök. Hela bordet är gjort i björk förutom ovanliggande skiva som är stavlimmad ek. Bordet är 80 cm högt, 90 cm brett och 30cm djupt.


Sideboard

Vi behövde ett litet sideboard till vårt nya kök men hittade inte något som passade våra mått så det blev till att bygga ett. Min sambo skissade upp ett bord och jag byggde. Hela bordet är byggt från början men okantad björk. Jag hyvlade upp allt och började först med att såga till benen. De smalnar av nertill så det var lite och mäta vinklar och hyvla lite. När allt satt ihop valde vi att blanda egen äggoljetempera med bland annat bränd umbra, oxidsvart och titandioxid. Resultatet ses i ovanstående inlägg.


Skoförvaring

I vår klädkammare har vi satt upp lite bra skoförvaring. Jag spraymålade fästen och skenor vita. Sedan satte jag fast dem på två furulister som jag hyvlade till och ytbehandlade med vit lackbets. Högt i tak har vi så listerna blev 2.75m långa.


17 oktober 2012

Bokhyllor

Nedan har jag gjort om gamla ikea bokhyllor. De är 90x90cm och hade ett djup som var 40cm. Bokhyllans djup var för mycket så jag valde att montera ner dem och såga bort så att djupet istället blev 28cm. Jag fick borra nya hål för hyllplanen och limmade sedan ihop dem igen. Underdelen valde jag att  monter 15 cm långa ekben och ovanpå bohyllorna stavlimmade jag två ekskivor och lade på. Det var kul att göra om och försöka ta vara på det vi redan hade. Jag målade med en vattenbaserad matt  vit färg.




Hyllplan

Nu ha flytten blivit klar och framför oss står mycket på programmet. Tanken är att vi ska försöka tillverka mycket av våra nya möbler själva men det kommer att ta tid. Första bygget till den nya lägenheten var två hyllplan i ek. Måtten på dessa blev 128x35x2cm och de är stavlimmade i bitar om sju centimeter. Konsoller är av vanlig enkel modell som jag målade vita.