Etiketter

24 juni 2012

Spegelram i ek

Nedan har jag gjort två ramar som ska sitta i ett hörn i ett badrum. Jag valde att limma och skruva som sammansättning och valde därmed bort bladning. Det var tur på ett sätt då jag hade gjort ramarna för stora och kunde då enkelt montera isär dem igen. De är nästan 600mm breda och 800mm höga och gjorde i ek. Baktill har jag fräst ett spår med en handöverfräs för att enkelt kunna montera en spegel.

18 juni 2012

Krocketklubbor

Nedan har jag gjort 10st krocketklubbor i ek. Jag började med att borra ut 22mm hål på några ekbitar. Därefter svarvade jag dom till en diameter om 50mm och sågade av så att bitarna blev 150mm långa. Därefter sågade jag skaften och fräste dem. Till sist spände jag upp varje skaft i svarven och svarade varje ände till 22mm så att de skulle passa i klubbhuvudet. Jag sågade sen i änden och limmade samt kilade fast skaftet i klubban och oljade in med linolja. Jag gjorde och en extra klubba där jag gängade både skaft och klubbhuvud för att kunna byta till en chip.

15 juni 2012

Trappa

För en tid sen byggde jag en trappa i ek. Den blev väldigt bra och passar mycket bättre är den tidigare furutrappan som satt där. Trappsteget är stavlimmat och är 40 cm djupt och ca 120 brett. Änden limmade jag en list för att få ett tydligt avslut och sista fräste jag alla kanterna.

Påbyggd ram


Först började jag med att bygga en enkel ram. Sammansättningen blev en bladning och därefter byggde jag bara vidare och vidare på ramen. Jag monterade en ram som håller dörrarna och därefter en trappa och en balkong. Alla tre delarna är löstagbara och gjordes var för sig. Dekoren på dörrarna gjorde jag med en getfot. Balkongen är spraymålad, allt vitt bröt jag med några droppar gult och trappan har jag målat i grått med en svamp.