Etiketter

29 september 2010

Betongbord

Benen är gjutna i stora formar och i mitten av formen cellplast för att spara vikt. Bänkskivorna i ek är 4 cm tjocka och betsade med en mörk oljebets.

Ljusstake

Denna ljusstake är gjord i all enkelhet. Jag byggde en form och i botten skruvade jag fast små bitar av 44mm rundstav där värmeljusen skulle vara.

Tvbänk och sängbord

Båda dessa möbler är byggda i stavlimmad furu som sedan är målade med matt, vattenbaserad färg. Båda möblerna går i samma stil. Baktill på tvbänken finns en liten hylla där man kan gämma undan alla sladdar. På sängbordet finns en liten utdragbar låda under ekskivan.

Möbler i ek

Ett litet runt hallbord med stavlimmade bordskivor. Höjden är 55 cm och diameter på bordsskivorna är 50 cm. Hylla med samma mått som en pilaster. 205 cm hög.

Sänggavel

Denna sänggavel är 214x130x13cm. Först byggde jag en ram som jag sedan klädde in med pärlspont av MDF. Därefter lade jag en kvistfri list högst upp och mot den lade jag en egenfräst list. Den är målad med vit, halvblank oljefärg.

Doppresent

Barnstolen är gjord i furu som vi sedan målade i matt vattenbaserd färg. Linnea målade motivet på sittsen och skrev namn. På stolens baksida står också födelsedatum.

Soffbord i betong

Förra sommaren gjorde jag två likadana bord till min syster. Ramen är gjord av ek. Listerna är 40x40mm och räcker gott och väl till för att det ska bli stabilt. På insidan lade jag en liten list för att få en valfri skiva att "sväva" 5mm. På denna ekramen ligger en gjuten skiva. Jag gjorde en form och fyllde upp med armering och finbetong och såhär blev resultatet!

Butiksinredning

Bokhyllan är klar! Den här möbeln blev 5 meter lång och 2.50m hög. Jag valde att köpa garderober på ikea som hade ett djup på 35cm.  Jag fick god hjälp men monteringen och när dom satt ihop satte jag upp dom på väggen. Efter det började jag att klä in alltihop med sidor av MDF och olika typer av lister nertill och upptill.

Butiksinredning

Nu håller jag på att gjuta ben till bord. Det ska bli tre stora bord där bänkskivan är 150x80cm och under dessa tre stora bord ska små bord få plats. De så borden är 130x60cm. De stora benen blir väldigt tunga och för att få ner vikten (även i dom små) har jag i mitten på benen låtit gjuta in cellplast. Dessa tar bort minst 25kg Bänkskivorna är betsade i en mörk kulör, bild kommer som småning om på ett färdigt bord!!

Butiksinredning

Här är det färdiga resultatet. 10st ställningar med hyllplan på och 4 st klädhängare!!!

Butiksinredning

I åtta dagar stod jag och snickrade ihop 10st likadana hyllställningar. Efter ett antal gjorda började det bli lite långtråkigt. Först gjorde jag alla bottenplattor. Sen gjorde en stående ram som jag klädde in i pärlspont. Jag satte ihop de två delarna och sprutmålade med vattenbaserad färg som motsvarade de vita melaminhyllplanen.


Butiksinredning

Här har jag gjort två stycken klädhängare!!! Planhyvlad furu i 65x65mm som jag har fräst. Rostfritt rör med diameter 35mm fixade jag från en rörläggare!!

Välkommen

Så här såg det ut när jag hade startat mitt sommarjobb! Jag fick (från början) stå i en tom lokal och kunde husera helt fritt med sågning, fräsning och målning etc.